neděle 28. listopadu 2010

Počátek vánočního pečení

aneb konečně jsem našla

Stremčin recept na sádlové cukroví:

40 dkg hladké mouky
10 dkg moučkového cukru
13 dkg másla
13 dkg sádla
2 žloutky
citronová kůra, špetka soli

Zpracujeme těsto, necháme chvíli v lednici odpočinout, vyválíme placku, vykrajujeme tvary, upečeme a zatepla obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou/vanilinovým cukrem.

Je to naprosto jednoduchý a jestliže máte sedmiletou pomocnici, tak naprosto vhodný, protože se s těstem skvěle pracuje. Jen jsme s Johankou po prvních upečených várkách (ač se jí moc nechtělo) vyřadily vykrajovátko koníčka, anděla... prostě ty složitější tvary se lámaly, je to hodně křehký. Takže my zkušené pekárny doporučujeme neválet to moc tenký a vykrajovat ideálně hvězdičky, srdíčka a jiné kompakty. :)




Žádné komentáře: